Renie Rieffe

Maak kennis met Renergetica en psychosociale begeleider en coach Renie Rieffe om een indruk te krijgen.

Renie Rieffe

Enthousiast - vakbekwaam - integer

renie rieffe

Renergetica is de praktijk voor psychosociale begeleiding & coaching van Renie Rieffe

Mijn ervaring van 35 jaar werk in uitvoering in de medische branche, medezeggenschap en integraal arbomanagement is de solide basis voor mijn praktijk voor psychociale begeleiding & coaching. Individuele begeleiding bij het voorkomen van verzuim en versnellen van re-integratie voor medewerkers in de zorgsector is daar bijvoorbeeld een onderdeel van.

De kern van waar ik me mee bezig houd  zijn (jong)volwassenen met een terugkerend emotioneel probleem in hun leven of relatie. Ik ben erop gericht ze  contact te laten maken met de eigen kracht en vitaliteit om zo snel mogelijk onafhankelijke keuzes te kunnen maken. De feiten in hun leven kunnen erkennen en hier een andere (betere) betekenis aan kunnen geven gestuurd vanuit de eigen criteria. Ik begeleid op het proces en maak gebruik van NLP (neuro linguïstisch programmeren) technieken en/of de N.E.S. (nutric energetic system), familie opstelling en PMA. Mijn kracht is dat ik snel tot de kern kom op een liefdevolle en reflecterende wijze waarbij ik start met socratische motivatie. (Jong)volwassenen met een ontwikkelwens begeleid ik meestal alleen met NLP of PMA technieken. Cliënten verlaten vaak al na 1 sessie de praktijk met opgewektheid en contact met de eigen vitaliteit.

Het individu kiest er voor om zich al dan niet te ontwikkelingen, bewust of onbewust. Daarbij richt ik me op bewustwording en het in contact komen met zichzelf en de eigen verantwoordelijkheid, zonder oordeel en met veel reflectie. Samen en op maat nagaan wat er op enige moment aan de orde is om aan te bieden, bewust te maken, in beweging te zetten, zichzelf te laten ontdekken, te steunen en weer los te laten.

Het individu maakt onderdeel uit van verschillende groepen, klein en groot, privé en in relatie tot werk. Waar ik mee werk is de opstelling van een persoon in een groep, de groepsontwikkeling en hoe resultaten in een groep behaald kunnen worden zowel bij het behalen van doelen als op gedrag.

Haar achtergrond bestaat uit zowel psycho Sociale kennis als medische (biofysische geneeskunde en Nes Health), coachingsopleidingen (ITIP, NLP-masteropleiding bij IEP), verdiepingscursus 'familieopstelling' bij Inge Land en PMA.

Kerneigenschappen

Ik ben enthousiast, laagdrempelig en punctueel. Ik stel me dienend op. Ik richt me op mogelijkheden i.p.v. op beperkingen en hou van zelfreflectie. Anderen noemen mij bruggenbouwer, betrokken en samenwerker.

Wat ik te bieden heb

Psycho Sociale Hulpverlening als Coaching in de breedste zin van het woord en vaak in geval van onbalans en/of arbeidsongeschiktheid met de mogelijkheid tot het inzetten van een groot aantal technieken gericht op het individu.
Ontwikkeling en uitvoeren van trainingen, scholing en workshops zoals, voorkomen van verzuim, omgaan met dilemma’s, omgaan met fouten maken, omgaan met veiligheid zowel van de patiënt als van collega’s en de medewerker zelf, geweldloos communiceren, plezier hebben en houden in werk, omgaan met manipulatieve mensen, emoties ben je zelf, rouwverwerking, echt luisteren etc. bestaat ook tot de mogelijkheden.

Maak een afspraak

Maak een afspraak met Renie Rieffe (v). Mail: renergetica@live.nl of bel: 06-10571031